Observationslisten

Bemærk at informationerne stammer fra datoen, hvor aktien sidst blev analyseret 

Fortaler for køb og hold strategi

Personen bag projektet

- Søren Løndal Nielsen
- 43 år
- Gift og har 3 børn
- Bosat i Thisted
- IT Chef hos Bornerups
- Elsker gåture med podcasts i ørene, eller endnu bedre sammen med en makker.
- Programmør
- Forsøger at holde mig fysisk aktiv for at holde Sclerosen i skak
- Golf / Padel
Historien
Jeg startede min investeringsrejse i 2012 ud fra at jeg var træt af at få for lidt renter for mine penge. På det tidspunkt, der åbnede og lukkede jeg bankkonti hver halve år i forskellige banker, hvor jeg kunne få lidt ekstra rente ved at binde pengene.

Startede ud med en konto hos Jyske Bank, som var min bank og blev så træt af gebyrstørrelsen og skiftede til en konto hos Nordnet og senere Saxo Bank. Siden er de fleste udgifter blevet normaliseret og oplever ikke der er den store ide i at skifte rundt længere.

På det tidspunkt havde jeg kun overskrifter fra forskellige medier at gå ud fra, samt forumindlæg på euroinvestor og investerede på kryds og tværs uden systematik eller strategi.
Som mange andre jagtede jeg positioner, som i virkeligheden var langt over mit ønskede risiko niveau, udelukkende baseret på små informationsstumper eller overbevisende personer.

Efter at have haft blandet succes, blev jeg enig med mig selv om at bygge et værktøj som jeg kunne bruge til at strukturere min dataopsamling.
Jeg var på det tidspunkt ret træt af folk der postede aktier i fora, hvorefter de slettede posts og lignende når det gik galt eller generelt havde en lemfældigt tilgang til sandheden.
Derfor besluttede jeg også at dele min portefølje og overvejelser med andre, for derigennem at være 100% transparent, så nye investorer havde en person at læne sig op af, hvor de fik  hele billedet, og ikke kun en brøkdel. Jeg har ingen edge og er ikke bedre end markedet til at investere og sådan er vi mange der har det.
Bliver lidt træt af det billede folk altid forsøger at alt kun går godt, når virkeligheden de fleste andre møder er det modsatte.

Jeg har altid hørt Millionærklubben med stor fornøjelse og jeg elsker at der er en forskellig tilgang til investering.Det er en evig glæde med en daglig gåtur med podcasten i ørene. Har aldrig kunnet set mig selv som en af porteføljeforvalterne, men føler at jeg har lånt lidt fra dem alle der har været igennem.
Syntes styrken ligger i forskellighederne.

På et tidspunkt blev der omtalt den finansielle del af twitter formodentlig af Mads Christiansen og det er nok den del der har betydet mest for min investeringsmæssige udvikling. Fantastisk at få øjnene op for at man dagligt kan få leveret så meget kvalitets information i ens feed. For mig er det unikt den del der foregå med at dele viden herpå og jeg nyder at være en del af dette.

Havde oprindeligt en observationsliste, hvor sitet hver dag fandt en ny aktie jeg skulle kigge på fra morgenen inden job. Gik den kort igennem og skrev så en 5-6 fordele/ulemper og postede det. Havde vel noget der ligner 20 følgere, så det gav ikke meget mening at poste det. Så en dag delte CPH Compounder et af mine opslag, hvilket gav mig en følelse af at der faktisk var nogle der læste det og det gav mig en følelse af at jeg burde øge niveauet for det ikke var pinligt.
Siden er det gået slag i slag og der er kommet en del følgere til med gode ideer til ting man kunne tilføje.

Jeg har ingen økonomiske interesser i projektet. Mange tror at det er drevet som en forretning, men der er 0 indtægter og nogle få tusinde forbundet med at drive det. Det er ren og skær hobby i det omfang energien tillader det. Hvis der havde været økonomi i det, så havde jeg ødelagt mig selv, med det pres det ville give for at skulle levere, fremfor at være noget der kan vælges til.

Porteføljen er i de 12 år jeg har investeret vokset med CAGR 10.51%, hvilket for mig matcher de forhåbninger jeg havde da jeg i sin tid gik ind i markedet. Jeg føler at jeg har en veldefineret investeringsstil selvom jeg på daglig basis stadig er i tvivl om alt.

Fremtiden
Ved ikke helt hvordan projektet udvikler sig de kommende år, da jeg er meget drevet af feedback og nye ideer, men det er helst sikkert at det bliver endnu et fedt år og sikkert en ny udvikling.

Mit håb er at det bliver flere møder med folk fra miljøet og især dem der har hjulpet mig undervejs og så kunne jeg vildt godt tænke mig at deltage i nogle af de livearrangementer der er.

Tak for supporten.